Logo_exclusieve snijplanken

Onderhoud


De gebruikte houtsoorten kunnen een decennia lang aan plezier opleveren. Daarbij verander je met het juiste onderhoud jouw exclusievesnijplank met gemak in een erfstuk. Daarom is het verstandig om aan goed onderhoud te doen. Hiervoor heb ik een voedselveilige olie en wax ontworpen, waarover ik je graag uitleg geef.  Er zijn echter wel wat voorwaarden waaraan dit onderhoud moet voldoen. Aangezien dit een houtproduct is mogen er geen hete pannen op gezet worden. Om de plank schoon te maken adviseer ik om alleen handwarm water te gebruiken, met een klein beetje zeep. Een exclusievesnijplank mag onder geen beding in de vaatwasser;  dit laat namelijk de plank krom trekken.Er kunnen met gemak scheuren ontstaan die niet meer te herstellen zijn. Zet je plank altijd rechtop weg en voorkom bijtende natuurlijke stoffen zoals bijvoorbeeld het sap van bramen. Al deze adviezen zijn van kracht voor iedere houten snijplank.

Exclusievesnijplanken olie


Om jouw snijplank mooi te houden en goed te onderhouden dien je bij intensief gebruik de plank iedere maand te voorzien van mijn onderhoudsolie. Deze olie is voedselveilig en laat geen smaak of geur achter bij gebruik.
Exclusievesnijplanken wax


Na het intrekken van de olie (neem daar ruim de tijd voor ) boen je de snijplank op met de voedselveilige wax. Op deze manier maak je jouw plank vuil- en waterafstotend.